Megfőztük a vasárnapi ebédet!

A Szimpla Vásárnap – őstermelői piac évek óta minden vasárnap finomabbnál finomabb saját termelésű termékeket, hangulatos élőzenét, gyerekprogramokat és workshopokat ígér a kilátogatóknak és a külföldi turistáknak. Ezek mellett pedig a Közös Lábos programjukat is, ahol lehetőséget biztosítanak egy-egy civil szervezetnek, hogy a piacon kapható alapanyagokból ebédet készítsenek és a vásárlók megkóstolhassák főztjüket.

2018. november 11-én Alapítványunk tartotta a közösségi főzést Mautner Zsófival, a Chili & Vanília gasztrobloggerével, 13 szakácskönyv írójával és a tavaly megjelent Asztal, társaság című receptkiadványunk főszerkesztőjével.

Köszönjük, hogy mindhárom fogásunkat eltüntettétek az edényekből: minestrone leves  és fűszeres csirkeragu volt a menü gesztenyével és birsalmával. Meglepetés desszertnek pedig házi készítésű palacsintát készítettünk lekvárral és kakaóval töltve.

Önkénteseink, jótékony futónk és munkatársaink segédkeztek az ebéd elkészítésében, melynek eredményeképp több mint 60 értékes ápolási órát tudunk biztosítani betegeinknek. 

Őszi-téli szakácskönyvünk, amelyben neves mesterszakácsok és gasztrobloggerek receptjei között Zsófié is megtalálható, újra megvásárolható online: http://karacsony.hospicehaz.hu/

Fotó: Millok Tamás. A képek a Magyar Hospice Alapítvány tulajdonát képezik, engedély nélküli felhasználásuk tilos.