Nárcisz Ültetés

A Hospice Világnaphoz kapcsolódó Nárcisz Ültetés során a főváros kerületeinek kiemelt közterein, valamint az iskolák udvarain ültetünk közösen nárciszt, hogy a virágok felhívják a figyelmet az elesett betegek támogatására és példát mutassanak a gyerekeknek az együttérzésére, cselekvő szolidaritásra.

Nárcisz Ültetés

Iskolai programunk keretében azért dolgozunk együtt a pedagógusokkal, hogy a gyermekek felnőttként cselekvő együttérzéssel viszonyuljanak a az elesettekhez, beteg embertársaikhoz és könnyebben elfogadják az elmúlást az élet részeként.

Minden év októberében a Hospice Világnaphoz kapcsolódóan óvodás és iskoláskorú gyerekek részvételével nárcisz virághagymákat ültetünk a közreműködő kerületek kiemelt közterein, illetve a programban részt vevő pedagógiai intézmények udvarán, ahol a gyerekek gondozzák az ültetvényt a virágzásig. Ekkor majd színes programokkal, futással ünneplik a telet legyőző tavasz első hírnökeit, a reményt hozó, életet szimbolizáló nárciszok megjelenését.

A résztvevő intézmények köre nagyon sokszínű, az értelmileg, érzékszervileg sérült vagy testi fogyatékkal élő, esetleg krónikusan beteg gyerekek az egészséges és ép társaikkal közösen vesznek részt az eseményen. Ferencváros kerületében az idősklubok tagjai is csatlakoztak az ültetéshez a generációk közötti szolidaritás erősítésének jegyében.

CSATLAKOZÁSI LEHETŐSÉGEK:

Szándéknyilatkozat letölthető innen.
A programban részt vevő aktív és lelkes iskolákat/óvodákat, Nárcisz Iskola/Nárcisz Óvoda címmel tüntetjük ki.

Várjuk az iskolák, óvodák jelentkezését!

TOVÁBBI INFORMÁCIÓK:

Madocsai Dániel, projektvezető
Telefon: +36 70 267 4848
E-mail: daniel.madocsai@hospicehaz.hu

Top