Nárcisz Futás

A 2010 óta évente megrendezett Nárcisz Futásokkal célunk, hogy a gyerekek megtanulják: a győzelmet vagy a vereséget megfelelő méltósággal viselni nemcsak a sportpályákon kell. Az élet és egymás tiszteletének fontosságára kívánjuk irányítani minden résztvevő figyelmét.

Nárcisz Futás

Iskolai programunk keretében azért dolgozunk együtt a pedagógusokkal, hogy a gyermekek felnőttként cselekvő együttérzéssel viszonyuljanak a az elesettekhez, beteg embertársaikhoz és könnyebben elfogadják az elmúlást az élet részeként.

Minden év áprilisában, a sárga nárciszok virágzásakor a programban részt vevő pedagógiai intézmények tanulói színes programokkal, futással ünneplik a telet legyőző tavasz első hírnökeit, a reményt hozó, életet szimbolizáló virágok megjelenését.

A sportprogrammal célunk az is, hogy a gyerekek megtanulják: a győzelmet vagy a vereséget megfelelő méltósággal viselni nemcsak a sportpályákon kell, hiszen az élet minden területén kerülhet az ember olyan élethelyzetbe, amikor egy veszteséggel vagy betegséggel kell megküzdenie.

Szeretnénk, ha a betegekért, az emberi méltóságért vállalt futással az indulók erőt adnának és együttérzésüket fejeznék ki a súlyosan beteg emberek számára.

A csatalakozó intézmények köre nagyon sokszínű, az értelmileg, érzékszervileg sérült vagy testi fogyatékossággal élő, esetleg krónikusan beteg gyerekek az ép társaikkal közösen vesznek részt az eseményen. Ferencváros kerületében az idősklubok tagjai is csatlakoztak az futáshoz, gyalogláshoz a generációk közötti szolidaritás erősítésének jegyében.

CSATLAKOZÁSI LEHETŐSÉGEK:

Szándéknyilatkozat letölthető innen.
A programban részt vevő aktív és lelkes iskolákat/óvodákat, Nárcisz Iskola/Nárcisz Óvoda címmel tüntetjük ki.

Várjuk az iskolák, óvodák jelentkezését!

TOVÁBBI INFORMÁCIÓK:

Madocsai Dániel, projektvezető
Telefon: +36 70 267 4848
E-mail: daniel.madocsai@hospicehaz.hu

Top